Nu știm să apreciem oamenii

Din păcate trăiesc într-o societate orbită de tehnologie, telefon și wireless. Din păcate trăiesc într-o societate care pune mai mult preț pe firme, bani și valori materiale decât pe un suflet frumos și cald. Tot din păcate trăiesc într-o societate urâtă, în care se vorbește urât și în care majoritatea oamenilor trăiesc urât. Din păcate trăiesc într-o societate care nu știe să aprecieze oamenii.

Ieșim în fiecare zi la cafele și sucuri, dar în loc să ne privim în ochi atunci când purtăm o conversație, ne uităm în ecranul telefonului. Localurile fără wireless nu sunt căutate, iar oamenii trebuie să fie mereu conectați la online.

”Vorbește, că eu te ascult” – spune stând cu ochii în smartphone și scriind un mesaj.

Nu ne dăm seama cu câtă nesimțire tratăm un om, chiar dacă este cel mai bun prieten, atunci când preferăm conversațiile la telefon dar ar trebui să fim concentrați la persoana care se află lângă noi. Nu ne dăm seama ce greșeală facem atunci când în mijlocul unei discuții preferăm să ne verificăm contul de facebook, în loc să fim atenți la ceea ce spune partenerul de conversație.

E urât! E urât chiar și să-ți pui telefonul pe masă imediat ce ajungi într-un local, la o întâlnire. Mie îmi dă impresia că aștepți să te sune altcineva cu care vrei să pleci într-un alt loc. Îmi dă impresia că nu-ți place compania mea și mereu vrei să dispari după ce ai primit un telefon urgent.

Ar trebui să renunțăm măcar o oră în fiecare zi la telefon și să ne concentrăm pe lucrurile care contează. Pe compania unui om cu care poți să vorbești față în față fără emoticonuri și paranteze nesfărșite. Să apreciezi omul căruia îi vezi și îi auzi râsul, nu pe cel care-ți scrie niște hieroglife, dar probabil că stă întins în pat sau face niște lucruri care nu au deloc legătură cu ce îți scrie în mesaj.

Ar trebui să apreciem mai mult oamenii!

Leave a comment